Book rom

Kunstneren

Craig Flannagan, (f.1962) er en skotsk kunstner, utdannet ved Grays School of Art i Aberdeen. 

Han er en kolorist som skaper sterke inntrykk i bildene sine. 

Som grafiker arbeider han med inkjet og litografi. Han har hatt utstillinger blant annet ved Galleri 27 i Oslo, Galleri Parken i Bergen og MacLaurin Art Gallery i Skottland. Flannagan er representert i samlingen til blant andre Norsk Kulturråd og BP.

Med metaforer som luftens element med fugler, vannets element med mennesket og ikke minst paradisiske tilstander i naturen med dyr, ligger som høy bevissthet i Flannagans bilder og en form for realisme hvor kunstneren betrakter virkeligheten og omgivelsene både ut i fra en høy vitenskap og dyp kontemplativ erkjennelse. Disse egenskapene er særs viktige i det offentlige kunstbildet – idet Craig er et menneske og en kunstner som tar oss med gjennom samtids utviklingen. Vi kan sammen med kunstneren være dampende og levende mennesker midt i en rivende teknologisk utvikling. 

 

Selv sier han- Komposisjonen og fargene er ofte den delen som går av seg selv. Når fargene står, er hoveddelen av et bilde løst. For meg er også fargene en av de viktigste opplevelsene i bildet. Jeg maler en indre verden; en slags underbevissthet. Ofte finner jeg motivene ved hjelp av kameraet, som for eksempel refleksjoner i vannet. Ofte leker jeg med fotografiene i Photoshop og lager en slags skisse, før jeg går til lerretet eller litosteinen. I grunnen er det ingen grenser for hva jeg kan bruke som inspirasjon og utgangspunkt.

 

Flannagan har snust og lekt med digitale medier i de siste årene, men det er malerkunsten de fleste forbinder ham med. Ikke minst hans vakre, klare og saftige farger som lokker deg inn i bildet som sukkertøy for øyet, og hans balanse mellom det figurative og abstrakte. Et sted mellom disse ytterpunktene, figurene og fargerommet, svever altså symbolene og budskapet i bildet. Under det vakre ytre ligger en underbevissthet som pirrer nysgjerrigheten. Ifølge ham selv henter han like gjerne inspirasjon fra gamle, klassiske mestere som Velázques som fra rockemusikk.

– Jeg setter figurer inn i en abstrakt verden, eller en symbolsk verden. Enkelte ganger trenger jeg heller ikke figurene, og det abstrakte rommet er tilstrekkelig for bildets budskap. Kanskje jeg maler en tilstand mer enn en fortelling? Livet er min inspirasjon; 25 år med følelser. Hovedfokuset er det indre livet.

 

Han har hatt flere utsmykninger blant annet for Figgjo barneskole i Sandnes og British Petroleum i Stavanger, og nå sist en stor utsmykning på Sola lufthavn. Flannagan er innkjøpt av blant annet Norsk Kulturråd, Rogaland Fylke og Stavanger kommune.

Book opphold

Alltid inkludert i oppholdet:

-frokost
-spatid ankomstdag og avreisedag
-timeplan med badstuopplevelser
-yogatimer
-badetøy
-lån av badekåpe og slippers
(DET ER 16-ÅRS ALDERSGRENSE I SPA)

Se gjesteinformasjon her:

Book dagspa

Alltid inkludert ved dagbesøk i spa:

-lån av badekåpe, slippers og håndkle (badetøy er ikke inkludert)
-frukt/te
-timeplan med badstuopplevelser

(DET ER 16-ÅRS ALDERSGRENSE I SPA)