Book rom

Kunstneren

Morten Krogvold (1950-) er en sterk og tydelig profil innen norsk fotografi. Han har hatt stor betydning ikke bare som fotograf, men også som formidler og lærer som har påvirket flere generasjoner norske fotografer. Lidenskapen for det analoge fotografiet og mørkeromsarbeidet skaper grunntonen i hans melankolske og innsiktsfulle blikk på menneskets eksistens i verden. Fotografiene hans er klassiske og tidløse, og selv sier han at han er opptatt av å fotografere det evigvarende, ikke det moderne eller tidsriktige. Dette har vært tydelig gjennom hele hans 45 år lange karriere.

 

Fra utstillingen Morten Krogvold – Portretter på Preus museum 2020/2021 (foto: Ana Gonçalves/Preus museum)

 

 Allerede som fersk fotograf fortalte han at han forsøkte å få frem sinnsstemninger gjennom en bevisst bruk av lys og rom. Krogvold er mest kjent for sine portretter, men har jobbet innen en rekke fotografiske sjangre, som arkitektur, stilleben, dokumentar og landskap. Hugo Lauritz Jenssen skriver i boken Morten Krogvolds portretter: … «Han er en hjelpeløs teknologisk dinosaur som møter den moderne digitaliseringens diktat med standhaftige krav om tidløshet, han insisterer på å bli akterutseilt for å ha stevnemøter med evigheten […] Denne Krogvold må unnslippe tiden som var det svartedauden som banket på med sin pestbefengte knokkelhånd. Det er ikke lett, men det er verdt et livs arbeid.

 

Gjennom utallige workshops særlig i Vågå, og med sin helt spesielle formidlingsevne, har han åpnet opp forståelsen for fotografi for et stort publikum. Serien «Ansikt til ansikt» på NRK fra 2003 gjorde ham folkekjær som programleder og portrettør. Som initiativtager og kunstnerisk leder for fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund fra 2006 har han fått til et møtepunkt mellom norsk fotografi og internasjonale storheter. Krogvold er også en kulturpersonlighet, som i over 40 år har stått sentralt i den norske offentligheten som en sterk pådriver for billedkunstens, musikkens og litteraturens betydning i samfunnet. I 2005 ble han hedret med dekorasjonen Ridder av 1. klasse i Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin samlede innsats og engasjement for fotografi.

Book opphold

Alltid inkludert i oppholdet:

-frokost
-spatid ankomstdag og avreisedag
-timeplan med badstuopplevelser
-yogatimer
-badetøy
-lån av badekåpe og slippers
(DET ER 16-ÅRS ALDERSGRENSE I SPA)

Se gjesteinformasjon her:

Book dagspa

Alltid inkludert ved dagbesøk i spa:

-lån av badekåpe, slippers og håndkle (badetøy er ikke inkludert)
-frukt/te
-timeplan med badstuopplevelser

(DET ER 16-ÅRS ALDERSGRENSE I SPA)