Book rom

MORTEN KROGVOLD

Helge Ingstad

Helge Ingstad var mannen som oppdaget vikingenes Amerika. Han var norsk arkeolog, jurist og  forfatter og en av 1900-tallets største, norske utforskere med utallige store utmerkelser. Han levde som pelsjeger i Canada i 4 år. Han utforsket apacheindianerne og inuittene i Canada og vant raskt berømmelse for debutboken Pelsjegerliv blant Nord-Canadas indianere . Han hadde ekspedisjoner til urbefolkninger som apachene og inuittene i Canada og han fulgte skandinaviske spor via Grønland til Vinland – dagens Amerika.

 

— Kunsten kommer ut av ensomheten, sier Krogvold. —Ensomheten er felles for alle. Helge Ingstad uttalte at han faktisk var minst ensom mens han var alene på tundraen i fire år! De gamle grekerne snakket om fire kroppsvæsker, den ene var svart galle, og herfra kom ensomheten. Den er nøkkelen til å skape.

 

Det sitter en liten fugl på skulderen som minner meg på at hver dag er en benådning. Alle skal vi dø – det er den eneste sikre fasiten her på jorden, sier Krogvold.

 

Og hva er igjen etter deg? Et fotografi! Krogvold siterer kunst-teoretikeren Roland Barthes som sier: «Større enn livet er fotografiet! Derfor tar jeg fotografiet så seriøst. Tenk hvis det eneste som representerer deg om hundre år er et fyllebilde? Jeg mener at foto ennå er magi. Derfor bruker jeg sølv – og ikke piksler som man ikke vet hvor lenge vil holde, og sverger til det analoge og mørkerommet. Lysets møte med sølv. Det er evigheten.»

I dette bildet har han foreviget Helge Ingstad.

Book opphold

Alltid inkludert i oppholdet:

-frokost
-spatid ankomstdag og avreisedag
-timeplan med badstuopplevelser
-yogatimer
-badetøy
-lån av badekåpe og slippers
(DET ER 16-ÅRS ALDERSGRENSE I SPA)

Se gjesteinformasjon her:

Book dagspa

Alltid inkludert ved dagbesøk i spa:

-lån av badekåpe, slippers og håndkle (badetøy er ikke inkludert)
-frukt/te
-timeplan med badstuopplevelser

(DET ER 16-ÅRS ALDERSGRENSE I SPA)