Book rom

MORTEN KROGVOLD

Wenche Foss

Wenche Foss heter bildet – enkelt og greit – en tittel som forteller oss om en sterk og folkekjær personlighet, en av våre ikoniske skuespillere kjent for flere generasjoner.

 

Wenche Foss er en kvinne som ser, og som ikke lar livet fare forbi, sier Krogvold om vår store diva. Hun fortalte meg at hun hver dag tok forskjellige veier til teateret. En dag passerte hun veiarbeidere svettende i en grøft. Ingen andre la merke til dem. Wenche kjøpte fire Gul Enke og kløv ned. 

 

Krogvold spurte henne: «Du har alltid gitt så utrolig mye av deg selv til alle, blir du ikke lei?» «Nei det er det som gjør meg glad,» repliserte Wenche Foss. Krogvold fikk fram et ekte bilde rundt temaet hennes egen bortgang. Hele elleve kreftoperasjoner ligger bak dette ansiktet, og hun ser mot slutten. Melankolien er igjen den svarte galle.

 

– Mine bilder består minst av alt av et klikk, sier Krogvold. De er et resultat av flere års informasjon, konsentrasjon og tanker. Jeg er alltid spent på hvordan det blir. Det er ikke virkeligheten jeg fotograferer, men min måte å se verden på, akkurat som en maler. Forskjellen er at jeg maler med lyset og kjemikaler og skaper temperaturer i sort/hvitt. 50 % skjer i mørkerommet.

 

Et kjent sitat av Wenche Foss går slik: «Jeg har dager i alle farger, jeg – bare ikke grå.» Her har Krogvold fanget henne i sort/hvitt.

Book opphold

Alltid inkludert i oppholdet:

-frokost
-spatid ankomstdag og avreisedag
-timeplan med badstuopplevelser
-yogatimer
-badetøy
-lån av badekåpe og slippers
(DET ER 16-ÅRS ALDERSGRENSE I SPA)

Se gjesteinformasjon her:

Book dagspa

Alltid inkludert ved dagbesøk i spa:

-lån av badekåpe, slippers og håndkle (badetøy er ikke inkludert)
-frukt/te
-timeplan med badstuopplevelser

(DET ER 16-ÅRS ALDERSGRENSE I SPA)