Book rom

Velvære hjemme

Når alt er litt på vent, er det godt med små lyspunkter i hverdagen.

 

«På Farris Bad bryr vi oss om hvordan nettopp DU kan få en litt bedre hverdag, i en tid som preges av isolasjon og hjemmesitting. Nå er tiden for bygge immunforsvar og psykisk helse, gi deg selv og dine nære kjærlighet og nærhet. Nå er tiden for å  ta best mulig vare på deg selv, og gi deg selv anledning til de gode opplevelsene hjemme.

 

Under følger noen enkle tips til hvordan du kan skape en følelse av velvære i ditt eget hjem OG SAMTIDIG BIDRA TIL Å STYRKE FOLKEHELSEN!

Det er så lite som skal til, og effekten av å ta noen enkle små grep hver eneste dag er overraskende stor.»

 

LASSE ERIKSEN – Fagsjef, Farris Bad

Tips #1: Ta en iskald dusj!

Tips #1: Ta en iskald dusj!

Ta deg en skikkelig kald dusj eller bad hver eneste morgen! Nøkkelen til helse og velvære ligger i det kalde. En kald dusj om morgenen gjør mer enn å vekke deg og forbedre sirkulasjonen. Kontrasten mellom kulde og varme trekker sammen og utvider blodkarene dine, noe som styrker immunforsvaret.  NB: Er du så heldig å ha tilgang på badstue: Kombinér badstue og kald dusj for max effekt:-)

Tips#2: Gå en tur!

Tips#2: Gå en tur!

Naturen gir deg egentlig alt du trenger for mentalt og fysisk velbehag. Om turen er 10 minutter eller 3 timer, så har den effekt uansett! Forskning viser at det å være ute på tur lindrer fysiske problemer som ledd/muskelsmerter og fedme, såvel som mentale tilstander som angst og depresjon. TIPS: Ikke ha for store mål! Sett av 10 min. til en tur og gjennomfør det hver dag. Snart kjenner du at du ønsker å gå lengre turer. Når du først kommer i gang, så vil du føle energien strømme på:-)

Tips #3: Lukt på maten!

Tips #3: Lukt på maten!

Lukt på maten før du spiser den! Gi sansene dine mulighet til å være med på opplevelsen. Å lukte og se på maten aktiverer spyttkjertler og fordøyelsessafter, og gjør opptak av næringsstoffer bedre. Tips til måltidet: Legg bort telefonen og ha den gode samtalen rundt bordet. Leg ned bestikket mellom hver munnfull og kjenn hvordan du da lettere fokuserer på smaken i maten. Bon appetit!

Tips# 4: Få nok søvn!

Tips# 4: Få nok søvn!

Ikke bare få nok søvn, men få nok GOD søvn er nøkkelen. Å sove godt er noe av det viktigste du gjør, og det er helt avgjørende for god helse og velvære. Søvn hjelper læring, hukommelse, produktivitet og skaperevne. I tillegg viser forskning at lite søvn over tid øker risikoen for å utvikle fysiske og psykiske lidelser. Hjelp søvnen ved å holde deg unna kaffe etter kl. 17:00. Minimum 15-30 min. ute i dagslys bidrar også godt. GOD NATT:-)

Tips#5: Morgenrituale

Tips#5: Morgenrituale

Lag et rolig morgenrituale for deg selv! La mobilen ligge og start dagen med 15 min. kun til deg selv. Dette vil gjøre deg vel og forankre litt ro, før kaoset fra omverden begynner:

– Sett alarmen 15 min. tidligere enn vanlig.
– Strekk kroppen, tær og fingre så langt du kan, og gi gjerne en herlig høy ahhhhh-lyd, så kroppen din våkner!
– Ta 10 dype, lange pust.
– Ha en liten notatblokk ved sengen. Skriv ned dine 3 prioriteringer for dagen;-)

Tips#6: Ring en venn!

Tips#6: Ring en venn!

Tenk på hjemmet ditt som en base hvor du gir sosial næring til de du bryr deg om over telefon eller nettet. Spør en venn: «Hvordan har du det, egentlig?»

Å nå ut til familie eller venner forbedrer ikke bare vår egen velvære, men også andres. Hvor deilig er ikke følelsen etter å ha hatt den gode samtalen med noen du bryr deg om?

TIPS: Vær spontan, ta opp telefonen og ta kontakt!

Book opphold

Alltid inkludert i oppholdet:

-frokost
-spatid ankomstdag og avreisedag
-timeplan med badstuopplevelser
-yogatimer
-badetøy
-lån av badekåpe og slippers
(DET ER 16-ÅRS ALDERSGRENSE I SPA)

Se gjesteinformasjon her:

Book dagspa

Alltid inkludert ved dagbesøk i spa:

-lån av badekåpe, slippers og håndkle (badetøy er ikke inkludert)
-frukt/te
-timeplan med badstuopplevelser

(DET ER 16-ÅRS ALDERSGRENSE I SPA)