Book rom

NYE GJESTEARTIKLER AV UTRANGERTE TEKSTILER

I januar 2023 fikk Farris Bad tildelt 250 000 kroner fra Strawberry sitt eget klimafond for å lage forbruksartikler til hotelldriften ved hjelp av hotellets utrangerte tekstiler. Smallmatters i Oslo – et lite firma som fokuserer på bærekraftige initiativ for utvikling av tekstilprodukter, har bistått Farris Bad i prosessen med å finne relevante artikler som kan byttes ut. Målet med prosjektet er å utnytte utrangerte tekstiler til forbruksartikler, istedenfor at de blir kastet.

«Vi jobber kontinuerlig med å forbedre egen miljøprofil gjennom ansvarsbevissthet innad i bedriften, så vel som utad til kunder og samarbeidspartnere. Dette prosjektet startet vi med i mars i år, og at vi allerede nå, et halvt år etterpå kan lansere egne, mer bærekraftige produkter, laget av utrangerte tekstiler er vi veldig stolte av», sier Kristin Mariante, Spasjef på Farris Bad.

Av utrangerte håndklær, sengetøy og duker har hotellet fått laget poser til hårfønere, poser til rene/skitne kluter i housekeeping, egendesignet emballasje til hotellets signaturskrubb, toalettmapper til spa-kit og nye trekk til lintøytrallene laget av resirkulerte pet-flasker.

«Som et av de ledende sparesortene i Norge har vi  generelt høyt energiforbruk, noe vi har ønsket å forbedre med konkrete tiltak, uten at det går på bekostning av gjestetilfredsheten. Ved enkle, små og viktige grep har vi nå gjort endringer som gjør at vi kan ta i bruk enda mer bærekraftige forbruksartikler. Dette er bare starten, og vi har store planer for fremtiden.»

Design og utvikling er det Smallmatters i Oslo som står for. De har bistått hotellet fra tidlig fase med ideer og prototyper. Selve produksjonen av produktene er gjort hos OPT Oslo og AOK i Larvik, som jobber for å utvikle mennesker gjennom arbeid.

«Tekstilindustrien er en av de mest forurensende i verden, og produksjonen av nye tekstiler står for hele 90 prosent av utslippene. At Farris Bad tar grep om egen miljøprofil og at vi får være med på denne reisen er utrolig gøy. Vi vet at selv de små tingene kan gi store, positive utslag i det totale bildet, og heier på initiativ som dette»  sier Line Houge og Janicke Lorange, grunnleggerne av Smallmatters.

Vi håper at prosjektet vi gjør sammen med Smallmatters vil være til inspirasjon for flere, og gleder oss til fortsettelsen

Book opphold

Alltid inkludert i oppholdet:

-frokost
-spatid ankomstdag og avreisedag
-timeplan med badstuopplevelser
-yogatimer
-badetøy
-lån av badekåpe og slippers
(DET ER 16-ÅRS ALDERSGRENSE I SPA)

Se gjesteinformasjon her:

Book dagspa

Alltid inkludert ved dagbesøk i spa:

-lån av badekåpe, slippers og håndkle (badetøy er ikke inkludert)
-frukt/te
-timeplan med badstuopplevelser

(DET ER 16-ÅRS ALDERSGRENSE I SPA)