Book rom

MORTEN KROGVOLD

Erik Bye

Fotografiet heter ganske enkelt Erik Bye – et dypdykk inn i hans personlighet. Fotokunstneren Morten Krogvold er kjent for sine sort/hvitt-bilder. Det er liksom hans varemerke. Selv sier han : I 1973 så jeg en utstilling med Weidemann på Henie Onstad kunstsenter. Jeg tenkte at farger får disse gutta holde på med. I tillegg blir farger veldig fortellende og straight. Jeg ønsker å abstrahere, ikke skape noe ferdigtygget. Dessuten passer mitt temperament inn i en gråtoneskala. Sort/hvitt fotografiet har dessuten lengre holdbarhet enn et fargefotografi. 

 

Videre sier han: Mine begrep om det som er vakkert er nokså ulike den jevne borgers. Et ansikt uten lidelse eller tegn på et levd liv er ikke vakkert for meg. Motefotografiet er kjønnsløst.

 

Når vi her møter fotografiet av Erik Bye, møter vi nettopp det levde liv. Et furet ansikt, med lys og skygge som livet selv. Erik Bye var syk på denne tiden. Eller som kanskje Erik Bye selv ville sagt det: «Langt nord i livet.» Høvdingen, som han kalles, var en nasjonal tv-personlighet, poet og sanger. Han og Krogvold møttes tidlig en morgen på kaia i Oslo De sparret hardt om livet – Bye som hadde en dødsdom over seg, og Krogvold som skulle forevige ham. De pratet om livet, og om eksistensielle spørsmål, om livsgåten – noe Morten Krogvold jakter på i dette bildet.

Book opphold

Alltid inkludert i oppholdet:

-frokost
-spatid ankomstdag og avreisedag
-timeplan med badstuopplevelser
-yogatimer
-badetøy
-lån av badekåpe og slippers
(DET ER 16-ÅRS ALDERSGRENSE I SPA)

Se gjesteinformasjon her:

Book dagspa

Alltid inkludert ved dagbesøk i spa:

-lån av badekåpe, slippers og håndkle (badetøy er ikke inkludert)
-frukt/te
-timeplan med badstuopplevelser

(DET ER 16-ÅRS ALDERSGRENSE I SPA)