Book now

Kunstneren

Kei Ueno

Kunstnerne Ragnhild Stuberg og Keisuke Ueno arbeider med store keramiske former. Deres respektive uttrykk er særegne og lette å skille, men bindes sammen av karakteristiske glasurer som bærer i seg det beste fra japansk glasur vitenskap i kombinasjon med innovativ utforsking.

 

Kunstnerne har base i en tradisjon hvor glasurens opptreden spiller sammen med vakre men monumentale former som står sterkt uten å underkaste seg kommersielle trender. 

Glasurene er unike, karakteristiske og bærende i deres kunstneriske produksjon, og er utviklet gjennom mange års forskning, hovedsakelig av Ueno, men brukes av begge.

 

Arbeidenes selvfølgelige form styrke bærer et eget uttrykk, men blir også en arena for glasurene å utspille seg på. De tilsynelatende eruptive virkningene som utvikles i brenneprosessen, skaper sublime farge møter mellom metallisk, glødende, mettet blank og godsets rå tørre overflate. De utstråler en fornemmelse av evig bestandighet som kobler arbeidene til naturkreftene, jordens opprinnelse og det bestandige. 

 

År med forsking ligger til grunn for disse arbeidene som er utviklet ut fra en dyp og sterk japansk keramikkproduksjon. De er enestående både i norsk og japansk sammenheng. Kunstnerne forvalter en stor og unik kunnskap innen faget. Parallelt med den vitenskapelige tilnærmingen til japansk keramiske forståelse og en dyp og sterk tradisjon foreligger det også et brudd med et formalistisk og konvensjonelt håndverk. 

 

De har verksted og galleri på Inderøy og arbeider periodevis i Japan. Impulsene fra japansk tradisjon og livsanskuelse i samspill med en samtidig orientering bringer utveksling og dynamikk inn i arbeidene. Den dype forankringen i håndverket og orienteringen mot skulpturelle former representerer et unikt bidrag på en samtidskunst scene i utvikling, oppstått i randsonen mellom kunsthåndverk og billedkunst.

Book your stay

Always included in your stay at FARRIS BAD:

  • breakfast
  • spa entrance
  • activities in spa
  • yoga classes
  • swim wear

(There is a 16 year age limit in our spa)

See FARRIS BAD guest information

Book day visit

Always included in your day visit at FARRIS BAD:

  • fruits and tea
  • activities in spa
  • yoga classes
  • you get to borrow bath robe, slippers and towels (swimwear is not included)

(There is a 16 year age limit in our spa)